Ontspoord

gabapentin to buy online Ontspoord gaat al \'n flink lange tijd mee! En dat willen we graag zo houden! Dus kom eens kennismaken met de crew! En de crew, dan zijn we allemaal! More »

Knoflook

Knofook is de politieke hangout van Den Bosch bij uitstek. Behalve het eetcafé op vrijdag is het een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. More »

Kraken gaat door!

Ook in 2017 gaat kraken gewoon door! Leegstand is niet nodig! More »

 

Lezing: Dennis Bos “1 Mei, een levende traditie”

p vrijdag 8 april geeft Dennis Bos in Den Bosch een lezing onder de titel:

“1 Mei: een levende traditie”. De lezing vindt plaats in Knoflook, Havendijk 1-3 in Den Bosch en begint rond 20.30 uur. De toegang is gratis. De organisatie is in handen van de Brabantse Anarchistische Kring BAK. BAK organiseert de lezing in het kader van een infotour over dit thema om de betekenis van 1 mei te onderstrepen.

1 mei. In veel landen worden er nog altijd vieringen en demonstraties gehouden op deze dag. In Nederland krijgen werknemers niet eens meer vrij, maar toch worden hier ook acties gehouden, bijvoorbeeld in Tilburg. Maar waarom is 1 mei, de Dag van de Arbeid, zo belangrijk? In 1886 eisten vakbonden in de VS een 8-urige werkdag, en voerden zij een strijd waar we vandaag de dag nog steeds baat bij hebben. Inperkingen van arbeidsrecht liggen echter altijd op de loer. Daarom vindt het BAK het belangrijk dat we de geschiedenis van onze zwaar bevochten rechten kennen en hiervan leren. Historicus Dennis Bos komt een toegankelijk en informatieve lezing geven over de herkomst en betekenis van de 1 mei-traditie. Hij is als onderzoeker naar de sociale beweging in de 19e en 20e eeuw verbonden aan de Universiteit Leiden.

Dennis komt deze lezing in drie verschillende plaatsen geven: naast Den Bosch ook in tilburg en in Eindhoven. BAK hoopt hiermee ook mensen enthousiast te maken voor de 1-mei-actie die in Tilburg plaatsvindt.

Informatie over de lezingen is te vinden op: https://brabantseak.noblogs.org/post/2016/03/17/1-mei-een-levende-traditie-lezingen-door-dennis-bos/