Ontspoord

contrarily Ontspoord gaat al \'n flink lange tijd mee! En dat willen we graag zo houden! Dus kom eens kennismaken met de crew! En de crew, dan zijn we allemaal! More »

Knoflook

Knofook is de politieke hangout van Den Bosch bij uitstek. Behalve het eetcafé op vrijdag is het een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. More »

Kraken gaat door!

Ook in 2017 gaat kraken gewoon door! Leegstand is niet nodig! More »

 

Reden waarom

Mensen die zich willen inzetten voor een sociale en vrije wereld hebben een plek nodig van waaruit ze hun activiteiten kunnen ontplooien. Een plek waar ruimte is voor collectieve voorzieningen zoals betaalbaar gezond eten en waar mensen zichzelf kunnen ontwikkelen. Een plek waar een alternatief wordt ontwikkeld voor de huidige samenleving, waar mensen kunnen samenwerken zónder hiërarchie en onderdrukkende aspecten zoals seksisme, homofobie, partij-politiek, commercie en religie.

In heel Den Bosch is geen enkele ruimte voor ideeën of initiatieven die kritisch zijn tegenover de gevestigde orde of die niet in dienst staan van commercie. Elke stad heeft echter nood aan een plek waar buiten de lijntjes gekleurd mag worden, waar mensen terecht kunnen die overal anders worden uitgespuwd.

Het stadsbestuur staat helemaal in teken van de commercie en dient de belangen van de yuppen en het kapitaal.
Daarom dus.