Vereniging Ontspoord

Ontspoord is een collectief van mensen in en om Den Bosch. More »

Weggeefwinkel

De weggeefwinkel is een tweedehands winkel waar geld niet telt. Iedereen kan bruikbare spullen komen brengen, en iedereen kan komen winkelen. More »

Knoflook

Knofook is de politieke hangout van Den Bosch bij uitstek. Behalve het eetcafé op vrijdag is het een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. More »

Initiatieven

Naast de weggeefwinkel en knoflook hebben binnen Ontspoord nog andere intiatieven plaats zoals een fietsenwerkplaats, een atelier voor kunstenaars, vergaderruimte voor groepen en organisaties, een infohoek enzovoort. More »

Kraken gaat door!

Je weet toch! More »

 

Wat is ontspoord

Ontspoord is een collectief van mensen in en om Den Bosch. Het is een middel met als doel om de samenleving radicaal anders in te richten.

Ontspoord bestaat uit verschillende initiatieven, zoals de weggeefwinkel, de politieke hangplek knoflook en vergader- en werkruimte die ter beschikking staat voor groepen die de wereld net als ons proberen te veranderen.

Iedereen die betrokken is bij Ontspoord kan nieuwe initiatieven ontwikkelen. Elk initiatief bepaald zelf wat en hoe het dingen doet, zolang het binnen de visie van Ontspoord past. Op regelmatige basis komen de leden van Ontspoord samen om gemeenschappelijke onderwerpen te bespreken. Tijdens de besluitvorming wordt er naar consensus gestreefd.